Skip to main content Skip to main menu Skip to search
  1. Home
  2. Обслуговування
  3. Політика захисту персональних даних

Політика захисту персональних даних

Товариство з обмеженою відповідальністю «Оріфлейм Україна» ("Ми") дотримуємося принципу захисту та забезпечення збереження ваших персональних даних.

Дана політика захисту персональних даних у комбінації з умовами та правилами використання вебсайту та іншими документами, на які є посилання, становить основу, на якій проводиться збір персональних даних (ваших, про вас або тих даних, які ви нам надаєте), які будуть нами оброблені. Ознайомтеся, будь ласка, з наведеним далі документом, щоб отримати уяву про те, яким чином побудована робота з вашими персональними даними і як ми будемо з ними поводитись. Надаючи свої дані у формі реєстрації (CAF) або в електронному вигляді за посиланням www.oriflame.ua або в паперовому вигляді, ви погоджуєтеся з положеннями, викладеними в даній Політиці захисту персональних даних.

З метою дотримання Закону України «Про захист персональних даних» володільцем персональних даних є товариство з обмеженою відповідальністю «Оріфлейм Україна», розташоване за адресою: вул. Лисенка/Ярославів Вал, 2/1, м. Київ, 01030

Ми обробляємо дані відповідно до Закону, мета обробки персональних даних - забезпечення виконання наших зобов'язань  і забезпечення захисту наших прав, які виникають у зв'язку з вашою реєстрацією. Обробка нами даних проводиться відповідно до правил, викладених далі.

1 Інформація, яку ми можемо одержати від вас

Ми можемо одержати від вас і обробити наступні дані про вас:
1.1 Інформація, яку ви нам надаєте.  Ви можете надати нам інформацію про себе, заповнивши форми на нашому сайті www.oriflame.ua (наш сайт), заповнивши форму реєстрації в письмовій формі або поспілкувавшись з нами по телефону, електронній пошті або іншим способом. Сюди входить інформація, яку ви надаєте при реєстрації на нашому сайті, при підписці на отримання статусу консультанта, при пошуку продукції, при розміщенні замовлення на нашому сайті, при участі в обговореннях або інших заходах, організованих у соцмережах або на нашому сайті, при участі в акціях або дослідженнях, а також при інформуванні про будь-які проблеми, які мають місце на нашому сайті. Інформація, яку ви нам надаєте, може включати наступні пункти:
  • ПІБ,
  • Дата народження,
  • Адреса реєстрації,
  • адреса електронної пошти,
  • номер стаціонарного та мобільного телефону,
  • унікальний ідентифікаційний номер консультанта,
  • індивідуальний податковий номер,
  • банківські реквізити,
  • ім'я та прізвище вашого опікуна, якщо ви є неповнолітнім громадянином,
  • паспортні дані.

Сподіваємося, що ви надасте нам зазначені дані. Проте, якщо ви не бажаєте розголошувати нам особисту інформацію, будь ласка, не надавайте особисті дані. Прийміть, будь ласка, до відома, що якщо зазначена інформація не надана, то в окремих випадках ми не зможемо надати вам ті послуги, які ви запросили.


1.2 Інформація, яку ми збираємо про вас. Ми зберігаємо історію ваших покупок, дані про результати вашої активності та ін.

При кожному вашому відвідуванні нашого сайту ми можемо автоматично збирати наступну інформацію:

  •  Технічну інформацію, включаючи адресу Інтернет-Протоколу (IP), який використовувався для підключення вашого комп'ютера до мережі Інтернет, інформацію про ваше ім’я користувача, тип та версію браузера, налаштування часового поясу, типи і версію плагінів браузера, операційну систему та платформу;
  •  Інформацію про ваше відвідування, включаючи історію відвідувань із повними уніфікованими локаторами ресурсів (URL) за нашим сайтом та після відвідування нашого сайту (включаючи дату та час), переглянуту продукцію або продукцію, пошук якої здійснювався, швидкість реагування сторінки, помилки при завантаженні, тривалість відвідування деяких сторінок, інформацію по діям, розпочатим на сторінці (скролінг, кліки та наведення курсору миші), а також про способи, які використовувалися, щоб покинути сторінку, а також про номер телефону, який використовувався для дзвінка в наш відділ по роботі з клієнтами.
1.3 Інформація, яку ми одержуємо з інших джерел. Ми можемо одержувати інформацію про вас, якщо ви використовуєте будь-які інші веб-сайти, які перебувають під нашим управлінням, або будь-які інші послуги, які ми надаємо. Ми також тісно співпрацюємо з третіми сторонами (включаючи, наприклад, ділових партнерів, субпідрядників по наданню послуг технічного характеру, послуг з обслуговування платежів і послуг поставки, послуги рекламних мереж, аналітичних організацій, агентств, що надають пошукову інформацію, рейтингових агентств) і можемо одержувати інформацію від них.

2 Використання інформації

Ми використовуємо інформацію, отриману про вас, для виконання наступних завдань:
  •  Виконання наших зобов'язань, що виникають в силу укладення договорів приєднання, а також надання вам інформації, продукції та послуг, які ви в нас запитуєте, включаючи вирішення спорів, збір платежів і усунення неполадок;
  •  Надання вам інформації про інші товари та послуги, які ми пропонуємо і які аналогічні тим, які ви вже придбали або на які направили запит;
  •  Надання вам прав, переваг і винагород, а також інших умов відповідно до контрактних взаємин між нами;
  •  Відповідність іншим положенням законодавства, що регулюють наше співробітництво, наприклад, податковому законодавству, законам про соціальне забезпечення, статистичним зобов'язанням, і т.д.
  •  Відстеження та забезпечення дотримання вами нашої політики та правил роботи.
  •  Надання вам або дозвіл третім сторонам надавати вам інформацію про товари та послуги, які, на нашу думку, можуть вас зацікавити. Ми будемо зв'язуватися з вами винятково за допомогою засобів електронного зв'язку (електронна пошта або SMS), щоб надати інформацію про товари та послуги, аналогічні тим, які були вам раніше продані або були предметом обговорення з метою наступного продажу. Дані способи надання інформації будуть використовуватися нами тільки з вашої згоди. Якщо ви передумаєте та не захочете, щоб ваші дані використовувалися подібним чином, або не захочете, щоб ваші дані передавалися третім особам, у маркетингових цілях, встановіть, будь ласка, прапорець у відповідному полі вашого аккаунту, або зв'яжіться з відділом по роботі із клієнтами, відправивши електронне повідомлення на адресу info@oriflame.ua або зателефонуйте в службу підтримки клієнтів за номером 0-800-301-100;
  •  Повідомлення про зміни в переліку наших послуг;
  •  Забезпечення впевненості в тому, що наповнення нашого сайту представлене способом, який є найбільш ефективним для вас і для вашого комп'ютера;
  •  Управління сайтом та управління внутрішніми операціями, включаючи усунення несправностей, аналіз даних, тестування, дослідження, збір статистики та опитування;
  •  Удосконалювання нашого сайту з метою забезпечення максимально ефективного способу надання інформації для вас і для вашого комп'ютера;
  •  Забезпечення для вас можливості використовувати інтерактивні функції нашого обслуговування, якщо ви зробили відповідний вибір;
  •  Забезпечення збереження та безпеки нашого сайту;
  •  Вимірювання або розуміння ефективності реклами, яку ми надаємо вам і іншим, а також надання вам відповідних рекламних матеріалів. Сюди входить дослідження ступеню задоволеності споживача та інші аналогічні дослідження;
  •  Підготовка пропозицій і рекомендацій для вас і для інших користувачів нашого сайту про товари та послуги, які можуть зацікавити вас або їх;
  •  Відповіді на запити та належним чином заявлені юридичні вимоги, зроблені від регулюючих та інших організацій.

3 Розголошення вашої інформації

3.1Ми не продаємо, не надаємо та не торгуємо вашими персональними даними.

3.2Ми можемо надати доступ до ваших персональних даних і дозволити їхню обробку компаніям, які є членами нашої групи (головна холдингова компанія і її дочірні підприємства) з метою надання нам підтримки у веденні діяльності, зазначеної в п. 2 (Використання інформації).  

3.3
Ми можемо надати доступ до ваших персональних даних і дозволити їхню обробку в суворо обмежених випадках обмеженому колу третіх сторін у наступних цілях:
  •  Ділові партнери: постачальники та субпідрядники з метою виконання контрактів, укладених з ними або з вами. Крім інших, у цю категорію входять наступні організації: перевізники, агентства по стягненню кредитів, постачальники факторингових та логістичних послуг, (таких як забір вантажу та пакування), постачальники послуг з підтримки споживачів, і т.д.
  •  Інші консультанти. Якщо ви не бажаєте, щоб ми передавали ваші персональні дані іншим консультантам, зв'яжіться, будь ласка, з відділом по роботі із клієнтами, відправивши електронне повідомлення за адресою info@oriflame.ua, або зателефонуйте в службу підтримки клієнтів за номером 0-800-301-100.
  •  Рекламні агентства та рекламні мережі, яким необхідні дані для вибору та обслуговування рекламних кампаній, які будуть цікаві вам і іншим. Ми не розголошуємо інформацію про осіб, яких можна розпізнати, нашим рекламним організаціям, однак можемо надавати їм зведену інформацію про наших користувачів (наприклад, ми можемо проінформувати їх про те, що приблизно 500 людей у віці до 30 років натиснули на їхню рекламу в той або інший день). Також ми можемо використовувати таку зведену інформацію, щоб допомогти рекламним організаціям донести свою рекламу до тієї цільової аудиторії, для якої вона призначена.
  •  Постачальники аналітики та розробники пошукових машин, які допомагають удосконалювати та оптимізувати наш сайт.  
  •  Рейтингові агентства, з метою проведення кредитної оцінки, якщо ця процедура є умовою укладення контракту між нами та вами.
  •  Постачальники технічних рішень, які дозволяють нам розсилати вам свої повідомлення (включаючи маркетингові повідомлення або дослідження ступеня задоволеності споживачів, якщо ви давали свою згоду на одержання такої інформації), наприклад, постачальники рішень по організації масових розсилок і масових смс-розсилок.
  • Також ми можемо розкрити ваші персональні дані третім сторонам:
  • У випадку, якщо ми продаємо, отримуємо або іншим способом передаємо будь-який бізнес або активи, на випадок чого ми можемо розкрити ваші персональні дані потенційному продавцеві, покупцеві або набувачеві зазначеного бізнесу або активів.
  • Якщо ми несемо зобов'язання по розкриттю ваших персональних даних з метою забезпечення дотримання юридичних зобов'язань, або з метою забезпечення виконання нашої політики та/або правил використання, а також інших застосовних угод; або з метою захисту своїх прав, власності або з метою забезпечення безпеки своїх клієнтів, або інших осіб. Сюди входить обмін інформацією з іншими компаніями та організаціями з метою захисту від шахрайства та зниження кредитних ризиків.
4 Як і де ми зберігаємо ваші персональні дані

Уся інформація, яку ви нам надаєте, і яку ми про вас збираємо, зберігається на захищених серверах. Усі платежі, які відбуваються в режимі “онлайн”, зашифровані із застосуванням технології SSL і будуть оброблятися незалежними провайдерами. Ми не зберігаємо й не збираємо інформацію про дебетові й кредитні карти, які використовуються для онлайн-транзакций.

Дані, які ми збираємо про вас, можуть передаватися та зберігатися в межах і за межами Європейської економічної зони. Вони також можуть оброблятися співробітниками, які перебувають за межами Європейської економічної зони й працюють на нас, або на будь-якого із наших постачальників. Надаючи свої персональні дані, ви погоджуєтеся з їхньою передачею, зберіганням і обробкою. Ми вживемо всіх розумних заходів, які необхідні для забезпечення безпеки ваших даних і дотримання Політики захисту персональних даних і відповідних законів.

5 Обов'язок дотримання необхідної обережності

Якщо ми надали вам (або якщо ви вибрали) пароль, який відкриває для вас доступ до певних розділів нашого сайту (надалі “Обліковий запис”), ви відповідаєте за забезпечення конфіденційності даного пароля. Просимо вас нікому не повідомляти зазначений пароль. Якщо ви повідомляєте пароль будь-яким третім особам, ви відповідаєте за всі дії, виконані з використанням вашого облікового запису. Якщо ви втрачаєте можливість контролювати свій пароль, ви можете також втратити контроль над своїми персональними даними, і від вашого імені можуть бути зроблені юридично зобов'язуючі дії. Тому, якщо ваш пароль по якимось причинам був скомпрометований, необхідно негайно повідомити нас і змінити пароль. Ми ніколи не попросимо ваш пароль, крім процедури проходження ідентифікації імені користувача для входу на сайт. Наші співробітники дотримуються розширених вимог в сфері забезпечення захисту інформації.   

На жаль, передача інформації через Інтернет не є повністю безпечною. Незважаючи на те, що ми зробимо все, що від нас залежить, щоб захистити ваші персональні дані, ми не можемо гарантувати безпеку ваших даних, які передаються на наш сайт. Будь-яка передача даних відбувається на ваш ризик. Після одержання вашої інформації ми будемо використовувати чіткі процедури та заходи безпеки, щоб запобігти несанкціонованому доступу до ваших персональних даних.


6 Ваші права

6.1 Маркетингова інформація. У вас є право попросити нас не обробляти ваші персональні дані в маркетингових цілях. Як правило, ми будемо інформувати вас (перед збором ваших даних) про наш намір використовувати ваші дані в зазначених цілях або якщо ми маємо намір розкрити ваші персональні дані будь-якій третій стороні для вказаних цілей. Ви можете скористатися своїм правом відмовитися від такої обробки, проставивши відповідні прапорці у формах (в основному CAF), які ми використовуємо для збору ваших даних. Ви також можете скористатися своїм правом у будь-який момент, проставивши прапорець у відповідному полі вашого облікового запису, або зв'язавшись із нашим відділом по роботі із клієнтами за адресою електронної пошти info@oriflame.ua або подзвонити по номеру служби підтримки клієнтів 0-800-301-100.

6.2 Доступ до інформації.  Уточнення та видалення. У вас є право доступу до інформації, яка зібрана про вас, і право направити запит про її зміну або видалення. Ви можете переглядати, перевіряти та вносити зміни в більшу частину ваших персональних даних, звернувшись до свого облікового запису. У цілому, ми не вносимо зміни у ваші персональні дані в ручному режимі, оскільки перевірка їх ідентичності віддалено може виявитися ускладненою. Проте, у сферу вашої відповідальності входить своєчасне й оперативне відновлення персональних даних у випадку їх недостовірності або зміни. За вашим запитом, який направлено за адресою info@oriflame.com ми закриємо ваш обліковий запис максимально оперативно відповідно до чинного законодавства. Ми зберігаємо дані закритих облікових записів з метою забезпечення дотримання законодавства, запобігання шахрайству, збору заборгованості по платежах, вирішення спорів, усунення несправностей і виконання інших дій відповідно до законодавства.


7 Куки-файли

Наш веб-сайт використовує куки-файли (маленькі файли, розміщені на жорстких дисках Користувачів), щоб відокремити вас від інших користувачів нашого сайту. Дана технологія сприяє наданню вам позитивного досвіду використання нашого сайту та дозволяє нам удосконалювати свій сайт. Ми використовуємо Куки-Файли для допомоги в аналізі потоку інформації. Крім того, вони використовуються для індивідуального налаштування послуг, інформаційного наповнення та реклами, а також для вимірювання ефективності реклами.

Певні куки-файли містять Персональні дані – наприклад, при натисканні на «Запам'ятати мене» при вході куки-файл зберігає ім'я Користувача. Більшість куки-файлів не збирають інформацію, яка ідентифікує Користувача, а замість цього збирають більш загальні дані, такі як спосіб входу, використання веб-сайтів «Оріфлейм» і звичайне місцезнаходження Користувача.

«Оріфлейм» пропонує певні послуги, які доступні тільки з використанням куки-файлів.

У цілому, куки-файли виконують чотири різні функції.


7.1 Основні куки-файли

Деякі куки-файли суттєво важливі для роботи на нашому веб-сайті. Наприклад, вони дозволяють «Оріфлейм» ідентифікувати зареєстрованих Користувачів і забезпечити їм доступ до всього веб-сайту. Якщо зареєстрований Користувач відключить куки-файли, деякі сторінки можуть бути недоступні.

7.2 Експлуатаційні куки-файли

Інші куки-файли можуть використовуватися для аналізу того, як Користувачі використовують веб-сайти та для моніторингу продуктивності веб-сайту. Це дозволяє «Оріфлейм» забезпечувати високоякісне обслуговування, індивідуально набудовуючи додатки, а також швидко ідентифікуючи та виправляючи будь-які виникаючі проблеми. Наприклад, експлуатаційні куки-файли можуть використовуватися для відстеження найбільш популярних сторінок і для визначення того, чому деякі сторінки одержують повідомлення про помилки. Ці куки-файли можуть також використовуватися для визначення продуктів і послуг, які будуть цікаві Користувачам на підставі їх історії відвідувань веб-сайту.

7.3 Функціональні куки-файли

Функціональні куки-файли використовуються для того, щоб веб-сайт «Оріфлейм» міг запам'ятовувати деякі переваги Користувачів.

7.4 Рекламні куки-файли орієнтовані на поведінку
«Оріфлейм» може використовувати куки-файли для надання Користувачам реклами за інтересами. Крім того, «Оріфлейм» може використовувати куки-файли третіх сторін з метою досліджень ринку, відстеження доходів, а також поліпшення функціональності веб-сайтів і моніторингу виконання даних умов і політики охорони авторських прав.

Користувачі завжди можуть відмовитися від куки-файлів, якщо це дозволяє їхній браузер, хоча це може перешкодити використанню деяких Систем «Оріфлейм».
Докладніше про те, як відключити Куки-Файли, див. тут .
Докладніше про те, як у комерційній діяльності використовуються куки-файли, див. тут .

8 Зміни в нашій Політиці захисту персональних даних

Будь-які зміни, які ми в перспективі можемо внести у свою Політику захисту персональних даних, будуть розміщатися на нашому веб-сайті, і, якщо це необхідно, будуть направлятися вам електронною поштою або іншим способом. Зміни також будуть доступні на наших підприємствах. Зміни набудуть чинності з дати їх публікації. Ваше користування сайтом після публікації зміненої Політики захисту персональних даних або розміщення замовлення в нашій компанії розглядається як згода із внесеними змінами.


9 Контактні дані для зв'язку та направлення претензій

Питання, коментарі та запити щодо Політики захисту персональних даних вітаються та направляються в наш відділ по роботі із клієнтами або на спеціальну адресу електронної пошти  privacy@oriflame.com.

Якщо ви впевнені, що ми порушили дану Політику захисту персональних даних, напишіть за вказаною адресою або зателефонуйте в наш відділ по роботі із клієнтами за номером 0-800-301-100. Опишіть, будь ласка, як можна більш докладно способи, якими, на ваше переконання, була порушена дана Політика захисту персональних даних. Ми оперативно розслідуємо вашу скаргу.

Дата публікації: 11.08.2016